YKS'de baraj kalktı! Yeni Sistem Nasıl Olacak?

YKS'de baraj kalktı! Yeni sistem nasıl olacak? YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar merak edilen soruları yanıtladı.

Yeni Sınav Sistemi

Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özyar, YKS 'de baraj puanlarının kaldırılması kararının kılavuz açıklanmadan paylaşıldığını belirterek, "Sınavın şekli, muhtevası değişmedi, sınav aynı sınavdır. Soru tarzı, biçimleri, türlerinde hiçbir değişiklik söz konusu değildir." dedi.

Özvar, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde düzenlenen "Doktora Öğretiminin İyileştirilmesi Çalıştayı" öncesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri'nde (AYT) baraj puanlarının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

. Yeni uygulama ile daha fazla sayıda aday öğrencinin puanının hesaplanacağını ve puanı hesaplanan tüm öğrencilere ön lisans ve lisans programlarına tercihte bulunma hakkının tanınacağını vurgulayan Özvar, üniversitelerde yeteri kadar kontenjan olduğuna ve çok sayıda öğrencinin bu kontenjanlara başvurduğuna dikkati çekti.. "PROGRAMLARIN PUANLARINI DÜŞÜRMÜYORUZ"

YÖK Başkanı Özvar, "Burada şöyle bir eleştiri var, ona da cevap vermek isterim; biz programların puanlarını düşürmüyoruz. Ayrıca bu uygulama puanların düşmesi, öğrencilerin hiç soru yapmadan programlara girmesi anlamına asla gelmemektedir." diye konuştu. kaynak: a haber

.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski