Tavuk Ciğeri |
Daha çok kuzu ve dana ciğerini duysak da tavuk ciğeri de en az onlar kadar lezzetli ve vitamin değeri yüksektir. İşte kolayca yapabileceğiniz nefis tavuk ciğeri tarifi…
Yapımı için malzemeler
· 500 g
tavuk ciğeri
· 2
adet kuru soğan
· Yarım
çay bardağı sıvı yağ
· 1
yemek kaşığı un
· Yarım
tatlı kaşığı kekik
· 1
tatlı kaşığı karabiber
· 1
tatlı kaşığı kimyon
· 1
tatlı kaşığı tuz
· 1 çay
kaşığı pul biber
· 1 çay
kaşığı kırmızı toz biber
· 1
yemek kaşığı tereyağı
Kullanılan ürünler:
· Tavuk Ciğeri Tarifi Nasıl yapılır?
1. Tavuk ciğerleri iyice yıkayıp süzün.
2. Soğanları iri iri doğrayın.
3. Ciğerleri de kuşbaşı şeklinde doğrayın.
4. Ocak içerisine ciğerleri alıp
kavurmaya başlayın.
5. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, kekik ve
sıvı yağı ekleyip karıştırın.
6. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.
7. Doğradığınız soğanları da ekleyip kavurmaya
devam edin.
8. Kırmızı toz biber, pul biber ve
tereyağını da ekleyip 5-6 dakika karıştırın.
9. Tavuk ciğeri sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
kaynak: kelebek