Kar Geliyor!

Meteoroloji il il uyardı: Hafta sonu kar geri geliyor

hava durumu
Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Şubat Çarşamba hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkenin genelinde bugün yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Beş günlük paylaşılan tahmine göre ise hafta sonu 15 ilde kar yağışının başlayacağı bildirildi. Karadeniz ve Doğu Anadolu’da don ve çığ tehlikesi devam ediyor. İşte illere göre hava durumu ve İstanbul 5 günlük hava durumu... Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarında 16 Şubat tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinde seyredeceği batı kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacağı bildirildi.

Yurt genelinde bugün yağış beklenirken ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta Sonu Kar Geri Geliyor

MGM’nin yayımladığı raporuna göre, cuma günü hava sıcaklıklarında düşüş yaşanması beklenirken yurdun batı bölgelerinde sağanak yağış, iç kesimlerde ise kar yağışı olması tahmin ediliyor.

Kar beklenen iller şöyle:

Bayburt, Erzincan, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Sivas, Gümüşhane, Erzurum ve Hakkâri

İstanbul İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de ayın son haftasına işaret etti. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Şubat son haftasında soğuk ve yağışlı hava kütlesi Türkiye'de etkili olabilir. 2-3 gün sürecek ve Sibirya üzerinden sarkacak. İstanbul dahil ülkede kar yağışı yapar. Uzun vadeli hava tahminlerinin gerçekleşme olasılığı % 70'in altındadır. Bu nedenle değişebilir takip edeceğiz" dedi. kaynak: tgrt haber

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski